Author Archives: Sjeverni nocnjak

By @ 11/12/18 in Izdvojeno, Novosti

Sve je prekrasno!!! a tako je i bilo ovaj vikend na brani Jazbina nešto dalje od kultne Dotrščine, proljetnih dvadesetak stupnjeva i hladno blato, dovoljno da se šesdesetak vozača propisno uneredi.

RezultatiBy @ 10/01/18 in Novosti

Hvala svima na dolasku!!!

Ovaj vikend bio je vrlo živ, centar događanja bio je sam vrh tj. Sljeme kod tornja. Prohladno no sunčano vrijeme skupilo je više od stotinjak natjecatelja na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u MTB usponu, kao što je i obećano, grah je bio vruć da nas zagrije, spust da nas ohladi a tvrda zemlja da odmorimo nakon pada.

Zahvaljujemo na podršci našim sponzorima iz Giant, Husqvarna, Chronometruma,  Parku prirode Medvednica , Zagrebačkom biciklističkom savezu te Gradu Zagrebu .

Rezultati licencirani : 20180930-XCO-uspon-NP-REZULTATI ELITE JUN KAD PO

Rezultati Sport/Rek : http://arhiva.bk-ciklus.hr/wp-content/uploads/2018/10/20180930-XCO-uspon-NP-REZULTATI-SPORT-REK.pdfBy @ 09/25/18 in Novosti

ZGXC MTB USPON – NACIONALNO PRVENSTVO 2018.

uz NP ovo je i OTVORENA REKREATIVNA UTRKA U MTB USPONU te mogu nastupiti svi sukladno raspisu

Kada : 30.9.2018. od 11:00h

Gdje : Ulica Pustodol, početak makadama kod znaka Ulaz u Park Prirode

Staza :GPX TCX

PRIJAVE:

– skupne prijave su moguće putem e-maila, molimo klubove da skupne prijave šalju na: bk.ciklus@gmail.com

– pojedinačne online prijave putem obrasca: https://goo.gl/forms/gYc8DtxbaJLm244L2

– Prijave do 28.09. 2018 do 00.00 sati. – prijave su moguće i do 1 sat prije starta kategorije, za sve kasne prijave (nakon 28.09. 2018 u 00:00) startnina se uvećava za 50 %.

– prijava mora sadržavati: ime i prezime, UCI kod, klub, kategoriju i spol – prilikom prijave obavezno prijaviti i osobe u pratnji.

– prijavljeni vozači se mogu odjaviti do 12:00 sati 30.09.2018., u protivnom će se naplatiti startnina matičnom klubu vozača.

Ukoliko niste član kluba, molim također da se odjavite u slučaju planiranog ne dolaska.

– Popis prijavljenih možete naći na linku –https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JtOsVBxcsw7vmxbO3f0CWf-9kqeeXBMWBDPFHKNwbvo/edit?usp=sharing

 

Raspis : http://www.hbs.hr/wp-content/uploads/2018/05/ZGXC-MTB-USPON-RASPIS-2018.pdf

 By @ 06/04/18 in Novosti

Prva  godina od minimalno 3 (navodno).

Prekrasna dinamična staza, s brzim izmjenama nagiba i podloga. Iz kilometra u kilometar se vidjelo da je stazu trasirao netko tko vozi utrke i zna što je natjecateljima atraktivno. Puno brzih tehničkih enoslednica(singletrail na slovenščini). Nažalost staza je bila skraćena za 8 km iz tehničkih razloga, no organizator je već najavio još više singlica za slijedeću godinu.
Dulja A staza se razlikovala od kraće samo po širokom dobrom makadamu kroz lovište. E, tu su nas izvrtili u svim smjerovima i nije bilo vremena za odmor jer su nagibi bili dovoljno blagi i uzbrdo i nizbrdo, te je cijelo vrijeme trebalo držati tempo na razini. Srećom, dobar dio tog “Panovog labirinta” je ipak bio u hladu prekrasne Rapske šume. Cijela staza je bila vrhunski označena, pa nije bilo nikakvih nedoumica na križanjima i račvanjima. Dan je bio paklen, sunce je pržilo, no uz dobro raspoređene i opremljene 4 feed zone nije bilo straha od gladi i presušivanja. Pošto nisam vozio 4islands ne mogu usporediti te dvije varijante XC maratona po Rabu, ali ima onih koji jesu… I neka se slobodno nadovežu. Jedino što sam primjetio da smo Premužićevu iznad Lopara vozili uzbrdo, a spust smo imali po brutalno brzom i tehničkom singletracku, po meni puno atraktivnija varijanta za voziti.

Što se tiče vožnje, Reflex 6. master C, Matotek ubio sic štangu odmah na usponu, gripozni Čubra nadljudskim snagama vrlo dobar 8. u master A, i ja službeno 6. master B iako sam vozio A stazu. Detaljnom analizom, kalkulacijom, te suptrakcijom vremena provedenog u “Panovom labirintu” došao sam do zaključka da bih bio u borbi za 3. mjesto u kategoriji na B stazi. Ne žalim ni sekunde.

Izvještaj by Mrka lunjaBy @ 05/20/18 in Novosti

Uvati Vitar na Braču, ove godine u organizaciji nove ekipe nudi novu stazu i stare cikluse. Pokupec i Grahli treći. Jelena i Renata treća i četvrta u svojim kategorijama. Bero, Paula, Nikša i ostali su isto sudjelovali, uživali u moru i žderačini.
Dan kasnije u svježini sisačkog zraka odigrana je invazija Ciklusa na Granfondo. Na nešto vise od 120km koturalo se petnaestak naših, Bojan Gunjević osvojio brdski cilj i uzeo pare, a Maja u svojoj ciklus defloraciji završava druga. Ostali svi živi.
Obje utrke su bile prekrasno organizirane.By @ 05/14/18 in Novosti

13.05.2018 Cijeli tjedan očekivali smo kišu no sva sreća kiša nije padala, pržilo je sunce, miris mora i šume te hladna piva. Crikvenica je opet pokazala koliko je zahtjevna za odvoziti, preko tri sata teškog terena nije nikome bilo lako. Iako smo pohodili Crikvu u velikom broju rezultatski smo bili skromni(3.mjesto Vet A Plevnjak), kamenje nas je dobro pretreslo…

Gogo je podcijenio stazu i uzeo HT bicikl, iako mu leđa nisu nimalo zahvalna, za svoje klince on je prvi kao što je i vidljivo iz ilustracije :D

 

 

U isto vrijeme se u Zg vozio Granfondo gdje je naša članica Jelena Rovčanic uzela 1.mjesto na Mediafondo stazi…

 

 By @ 05/02/18 in Novosti

Proljetno trnsciklusiranje, bez puno pompe i u posljednji čas naš transciklusguru Reflex znan kao Damir Darije Kos pokrenuo je proljetno transciklusiranje, ali u drugom smjeru tj. istok-zapad….

 

Dok su se neki zabavljali na Medvednici “Racing turbo folk” ekipa pohodila je Brdovec ovog vikenda gdje nas je dočekala kombinacija XC Pepač staze sa novim dijelovima  na memorijalnom MTB maratonu Zlatko Matijević Zlajo od ukupno 4 kruga po 15km šumske zafrkancije, bilo je taman, potrošili smo energije koja nam je ostala od Vodica, pojeli “blata” sa staze koje nije mirisalo po blatu i bilo je odlično. Habuš i Plevnjak oboje drugo mjesto u svojoj kategoriji, Ristic uvjerljivo prvi u svojoj dok je Škrinjar ovom utrkom konačno otvorio svoju MTB sezonu te ispuhao ventile od duge zime…By @ 05/02/18 in Novosti

20 godina vodičke tradicije u XCa na kamenu pohodilo je čak troje ciklusanata. Na žalost ne i Gorana. Utrke koja pruža krv, znoj i polomljene bicikle svake godine privuče dvjestotinjak mazohista iz cijele Europe.
Staza suha, kamena sa minimalnim modifikacijama na dva dijela. Sunce prži. More je daleko. Mesarić ne nastupa jer mu fali pola koze, koju je ostavio prošli tjedan na stazi. Super preduvjeti.
Kontinentalci smo odgojeni na korijenu i blatu ali nekako se snalazimo na tom pijesku i kamenu. Uz Majinu pomoć preživljavamo i vrućinu. Rezultatski Plevnjak jedini nešto vrijedi, na novom zglobnom Giantu osvaja ukupno 5.mjesto u Masterima A, dok Blatobran Bero i autor teksta ostvaruju top ten u Veteranima B. Margić standardan u Sportu.
Dobra hidratizacija, špagete i neodlazak u disko, uz kupanje u moru su ono što je bilo vrijedno spomena. Vidimo se i iduće godine.
Krešo živi vječno!By @ 05/02/18 in Novosti

Velika nagrada Medvednice – brdsko prvenstvo Zagreba održano je u subotu, 28. 4. 2018. Nakon dugo (stvarno dugo) vremena brdsko prvenstvo Zagreba startalo je na Trgu bana Josipa Jelačića.
Ovim putem bi se zahvalili gradonačelniku Grada Zagreba, gospodinu Milanu Bandiću na pokroviteljstvu.
Hvala Gradskoj upravi Grada Zagreba na savjetima i odobrenjim za uspješno provođenje utrke.
Hvala MUP RH – Policijskoj upravi Zagrebačkoj, posebno Službi za osiguranje i Službi za sigurnost cestovnog prometa. Hvala njenim djelatnicima na razumijevanju i osiguranju na utrci.
Hvala Parku prirode Medvednica i njenoj upravi što su prepoznali biciklizam kao pozitivan i zdrav vid rekreacije u Parku.
Hvala sponzorima Giant.hr i Jamnici na poklonima.
Na kraju hvala članovima BK Ciklus koji su pomogli u organizaciji utrke.

 

Rezultati utrke : rezultati VNM 2018

Fotogalerija