XCM Big Four na Rabu iliti Bodulska Koprivnica. 

By @ 06/04/18 in Novosti

Prva  godina od minimalno 3 (navodno).

Prekrasna dinamična staza, s brzim izmjenama nagiba i podloga. Iz kilometra u kilometar se vidjelo da je stazu trasirao netko tko vozi utrke i zna što je natjecateljima atraktivno. Puno brzih tehničkih enoslednica(singletrail na slovenščini). Nažalost staza je bila skraćena za 8 km iz tehničkih razloga, no organizator je već najavio još više singlica za slijedeću godinu.
Dulja A staza se razlikovala od kraće samo po širokom dobrom makadamu kroz lovište. E, tu su nas izvrtili u svim smjerovima i nije bilo vremena za odmor jer su nagibi bili dovoljno blagi i uzbrdo i nizbrdo, te je cijelo vrijeme trebalo držati tempo na razini. Srećom, dobar dio tog “Panovog labirinta” je ipak bio u hladu prekrasne Rapske šume. Cijela staza je bila vrhunski označena, pa nije bilo nikakvih nedoumica na križanjima i račvanjima. Dan je bio paklen, sunce je pržilo, no uz dobro raspoređene i opremljene 4 feed zone nije bilo straha od gladi i presušivanja. Pošto nisam vozio 4islands ne mogu usporediti te dvije varijante XC maratona po Rabu, ali ima onih koji jesu… I neka se slobodno nadovežu. Jedino što sam primjetio da smo Premužićevu iznad Lopara vozili uzbrdo, a spust smo imali po brutalno brzom i tehničkom singletracku, po meni puno atraktivnija varijanta za voziti.

Što se tiče vožnje, Reflex 6. master C, Matotek ubio sic štangu odmah na usponu, gripozni Čubra nadljudskim snagama vrlo dobar 8. u master A, i ja službeno 6. master B iako sam vozio A stazu. Detaljnom analizom, kalkulacijom, te suptrakcijom vremena provedenog u “Panovom labirintu” došao sam do zaključka da bih bio u borbi za 3. mjesto u kategoriji na B stazi. Ne žalim ni sekunde.

Izvještaj by Mrka lunja


0 comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *